TV2 és a miniszterelnökség

2014.02.13. 08:51

Lázár János a TV2 és a Simicska-Nyerges médiabirodalom fő lobbistájává szegődött. Javaslata az, hogy a médiacégeknek tiltsák meg a jutalékok felszámolását, ezzel milliárdos összegek maradhatnának a médiumoknál. A jutalékok rendszere a korrupció melegágya, de itten a korrupció még nagyobb korrupció érdekében történő megszüntetéséről, a medencébe a trambulinról történő belevizelésről van szó. És ki fundálta mindezt ki? Simon Zsolt, aki évtizedig az egyik legnagyobb médiacég vezetője volt, ahonnan dicstelen körülmények között távozott. Mindent tud a korrupcióról, annak mindkét oldaláról. És úgy tűnik, közvetlen a kapcsolat közte és a Simicska-Nyerges érdekeltségek és a miniszterelnökség között. 

lazar.jpg

Szóval a TV2 saga egy újabb adalékkal egészül ki. Simon Zsolt kitalálja, Lázár végrehajtja, Nyerges úr örül: milliárdok maradhatnak a médiatulajdonosok zsebében (ami ön magában nem lenne baj, ha ez piaci versenyben történne), de ez a "state capture" az államot elfoglaló gazdasági puccsisták ármánya önzsebük tömködése érdekében. Voiculescu úr román médiaoligarcha és korrupciós tútumfakt nagy tanító.

...Olyan ez a TV2 ügy, mint a szertárban az állatorvosi ló: minden benne van, amit a NER-ről tudni kell. Külföldi tulajdonos kiszekálása, megfenyegetése, de pénzhez juttatása, a többi piaci szereplő állami fenyegetéssel való elkergetése, Nyerges úr, stróman, lopatív ügyvédek, akik látszólag hibátlan konstrukciót raknak össze, rettegés házon belül és félelem házon kívül, az állam lenyúlása, magánzsebek gyarapítása, politikai befolyásolás, megtévesztés, választás befolyásolása -- valamikor tanítani fogják. Hacsak.

A bejegyzés trackback címe:

https://braunrobert.blog.hu/api/trackback/id/tr395812107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása