Matolcsy ebéd

2014.03.14. 09:49

Matolcsy egyszerre gátlástalan és hülye, ami a lehető legrosszabb kombináció általában is, jegybankelnökként különösen. Ebben is mint cseppben a tenger ott az egész Fideszes működés. Minket szénné magyarnemzeteztek, mert hol a függetlenség meg a nemzeti elkötelezettség, meg ugye a bankárvircsaft?

És akkor Matolcsy? Orbán Viktor jobbkeze egyrészt hazaárul michelin csillagosban, másrészt miniszterelnöki megrendelésre írja meg az ő harcát (Sein Kampf), majd az IMF kénytelen jelezni, hogy bizony ilyet nem illik csinálni művelt emberek között.Hol van Szabó Anna? Hol a vezércikkek sorozata a magyarnemzetben? Hogy oda a függetlenség, meg minden egyéb?

matolcsy.jpg

Szóval történt, hogy Matolcsy direkt vagy véletlenül kiszivárogtatta, hogy az IMF visszahívására készül. Mindezt egy bankárebéd keretében, Michelin csillagos étteremben (vajon ki fizette a számlát?). Se M. se Wiedermann Helga nem ért semmit. Hisz - írja - az ebéd rövid volt, mentek telefonálni, hogy támadást indítsanak a forint ellen. Igazi dilettánsok. Támadást nem vásárlással, hanem eladással indítanak, itt épp saját gazdagodásuk érdekében indítottak háborút, hisz ha jön IMF, akkor erősödik a forint, tehát lehet olcsón venni és drágán eladni. Ugyanis ők ebből élnek.

Ez az apró jelenet pontosan mutat rá az egész orbáni táncra. Matolcsy egyszerűen hülye, minden amit csinál dilettáns, de a világ bonyolult és ezért néha a dilettánsoknak is sikerülhet pillanatnyi túlélést nyerni.

Nem mókás. Miközben a fél világ mosolyog és lenéz, addig nekünk minden nap fáj. Mert mekkmester a jegybankban az nem vicces. Ettől magasak a hiteltörlesztések, vesznek el a munkahelyek, áramlik a közpénz magánzsebbe, áll a gazdaság és a szegényebbek még szegényebbek lesznek, miközben a valahavolt középosztály csúszik a mélybe.

Matolcsy-ebéd. A Michelin csillagos tányér drága, de mi ez a Matolcsy ebéd árához képest, melyért a gyerekeink is fizetni fognak még.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://braunrobert.blog.hu/api/trackback/id/tr295859791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása