Ukrajna

2014.01.26. 09:45

Magyarország karosszék-forradalmárai példát vehetnek az ukrán ellenzékről. November óta, fagyban, jégben, könnygázban tüntetnek és harcolnak azért, hogy Ukrajna ne a kelethez, hanem a nyugathoz tartozzon. Senki nem adott volna egy lyukas garast értük, Klicsko nagyszerű boxoló, de nem jó politikus -- mondták. Kijevi polgármester-jelöltként is veszített, aligha tudja megharcolni. És mégis, Janukovics visszavonul, már csak az elnöki szék a tét, az ország irányítását átengedné az ellenzéknek. Ők pedig nem engednek, új elnökválasztás kell mondják, hisz a harc a teljes hatalom- és kultúraváltásról szól.

Police-fire-at-protesters-009.jpg

De ehhez az kellett, hogy a politikusok ne legyenek egyedül. Kellettek hozzá elszánt ezrek, akik hajlandóak voltak harcolni, áldozatot hozni. Jó volna, ha egyszer a hírek rólunk is szólnának.  

Háttér itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://braunrobert.blog.hu/api/trackback/id/tr25782907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása