Gyarmat

2014.01.17. 17:59

Most jó igazán civil magyarnak lenni. Meg Hírtv-snek. Meg Magyar Nemzetesnek. Meg Mandineresnek, meg mindenkinek, aki tele torokból üvöltötte, hogy nem leszünk gyarmat. Meg még mi minden nem leszünk.

De az lettünk. "Magyarország érdekelt abban, hogy növekedjen az Orosz Föderáció jelenléte magyar földön." Majd ha olimpiát rendezünk, akkor kiengednek beteg szüleinkhez a böriből. Ráadásul nem egy jobb világ kevésbé jobb része, hanem effektíve gyarmat. Ennyi volt a szabadságharc. Ezért űzték el az IMF-et. Ezért. "Egyenrangú felek". A térkép segít. Meg, hogy ki ad kinek. Meg, hogy miért. Zsolt. Oh, Zsolt. Még jó, hogy angolul is rajta van. Legközelebb oroszul pls. 

nem leszunk.jpeg

Nem, ez nem az atomról szól. Ez az elvek nélküliségről, a hazugságról, a hülyének nézésről és a megalázkodásról szól. Aki olvasta Orbán Viktor köszöntőjét Moszkvában, az tudja miről beszélek. Aki meg nem, az most elolvashatja.

"Orbán Viktor:

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Mindenek előtt szeretném megköszönni az Elnök Úrnak annak lehetőségét, hogy megtarthattuk mai tárgyalásainkat és szeretnék sok sikert kívánni neki a Szocsiban rendezendő Olimpiai Játékok lebonyolításához.

Szeretnénk tolmácsolni elismerésünket az Elnök Úrnak azokért az erőfeszítéseiért, amelyek elősegítették, hogy az Orosz Föderáció, illetve a Közép- és Kelet-Európai országok, közöttük Magyarország közötti viszony még hatékonyabb és a jövőbe mutató legyen.

Mindenek előtt kifejeztük nagyrabecsülésünket és elismerésünket Elnök Úrnak az Orosz Föderáció külpolitikai erőfeszítéseiért és az ezen a téren elért vívmányaiért.

Ami a gazdasági együttműködésünket illeti, Magyarország jövője és jelene szempontjából a kereskedelmi-gazdasági téren való együttműködésünk rendkívül fontos és megérdemli, hogy stratégiai jelentőségűnek nevezzük.

Szeretném tolmácsolni elismerésemet a szakértőknek, az állami szervek munkatársainak múlt évben végzett munkájukért, amely elősegítette kereskedelmi forgalmunk javulását és minőségének emelését.

Magyarország érdekelt abban, hogy növekedjen az Orosz Föderáció jelenléte magyar földön. Ezért megegyeztünk az Elnök Úrral abban, hogy elő fogjuk segíteni, arra fogjuk bíztatni az orosz vállalatokat, hogy bátrabban lépjenek be Magyarországon az ipar területére.
"
Ami az atomenergetikai együttműködésünket illeti, köteles vagyok felhívni a figyelmüket arra, hogy mi nagyon kevés örökséget kaptunk a kommunista időszaktól, de a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között 1966-ban megkötött, az atomenergetikában való együttműködésünkről szóló egyezmény – jó egyezmény volt. Erre az egyezményre támaszkodva, meg tudtuk teremteni az orosz-magyar együttműködés feltételeit és konkrét lépéseket tudtunk tenni ezen a területen. Minőségileg kitűnő egyezményt írtunk alá, melyet jóváhagyásra nagy megelégedéssel és büszkeséggel fogunk a magyar parlament elé terjeszteni. Jól haladnak a tárgyalások egy másik, a pénzügyi szférában megkötendő egyezménnyel kapcsolatban is.

Ami a Déli Áramlat projektet illeti, Magyarország teljesíteni fogja vállalt kötelezettségeit, eleget tesz minden szerződésben foglalt feladatának. Mint ezt az Elnök Úrnak megemlítettem, szeretettel várjuk szeptemberben 200 oroszországi diák érkezését, akik magyar egyetemeken és főiskolákon fognak tanulni és magyar ösztöndíjat fognak kapni.

Még egyszer szeretnék köszönetet mondani az Elnök Úrnak ezért a lehetőségért."

A bejegyzés trackback címe:

https://braunrobert.blog.hu/api/trackback/id/tr995765262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása