Alapjövedelem vita

2014.01.15. 08:38

Végre van vita, végre valami nem arról szól, hogy ki-kivel hogyan, hanem arról, hogy mit kell csinálni, hogy egy kicsit más legyen nekünk és mindenki másnak itt. Ebben az alapjövedelem vita nagyon fontos, mert azt mutatja, hogy van gondolat arról, hogy mást és másképp is lehet. Például úgy, hogy kisebb legyen a kizsákmányolás, valamivel magasabb a minimálbér és végre megszabaduljunk azoktól a mantráktól, amit itten mindenki zsolozmál évtized óta. A versenyképesség mantra, meg a munkahelyteremtés mantra: elég! Munkahelyet kereslet teremt, azt fogyasztás, azt meg az, ha van az embereknek pénze, amiért megdolgoztak vagy - ha nincs lehetőségük - akkor egyszerűen mert jár nekik az emberhez méltó élet minimuma.

szegénység.jpgForrás: hvg.hu

Tegnapi cikkem a vs-en fyi:

"Magyarországon százezer ember feje fölött nincs fedél éjszaka, hatszázezer gyerek fekszik le éhesen, hárommillió felnőtt fél a holnaptól. Ezek a számok. Nevük is van: Keresztes Jenő, aki jogász és hajléktalan Budapesten. Szabó Lacika Örkényben. Halmozottan hátrányos helyzetű családból jön, aligha jut túl az általános iskolán. Csorba Csabáné Tatárszentgyörgyön. Akinek fia, Csorba Róbert bár szorgalmas volt, csak hat osztályt végzett el. Gyermekével együtt gyilkolták meg mert szegény volt és cigány. Vilmányban, egy kis Borsodi faluban Kovács János, aki rabszolgaként vigyázza a bárányokat hét nap, huszonnégy órában. Élelem és húszezer forint jut neki, cigire, borra. Nincs hova mennie. A feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése a legfontosabb változás lehet a jogegyenlőség biztosítása óta. Az emberi méltóság forradalma. Nem az a kérdés, legyen-e. Hanem az, hogy mikor és hogyan. Minél hamarabb fogunk hozzá, annál több esélyt adunk Szabó Lacinak és milliónyi társának."

http://vs.hu/versus/feltetel-nelkuli-alapjovedelem/3/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://braunrobert.blog.hu/api/trackback/id/tr475759156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása